/Braila/Muzeu

Casa Memorială "Panait Istrati"

Strada Belvedere, Brăila, România

Casa Memorială "Panait Istrati"
Muzeu
4.6
83 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
7XFH+FH Brăila, România
+40 339 401 004
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: Închis
Mirecuri: 10–18
Joi: 10–18
Vineri: 10–18
Sâmbătă: 12–19
Duminică: 12–19
Scrie o recenzie
Mihaela Nastase
Mihaela Nastase2 ani în urmă
Am intrat in casa pe o ploaie mocaneasca, ne era jena ca lasam urme de apa, dar doamna supraveghetor ne-a facut sa ne simtim bineveniti, ne-a fost ghid si gazda extraordinara. Omul sfinteste locul, de acolo de unde e, Panait Istrate zambeste, casa memoriala e pe maini bune.
Vasile Pop
Vasile Pop2 ani în urmă
Accesul se face prin Gradina Publica… cladirea a fost reabilitata 👍👍🙄
Mihaela Miron
Mihaela Miron4 ani în urmă
O inițiativă bună a celor care au gândit si pus in practică crearea acestui muzeu. Chiar dacă aproape toată viața a fost un călător, care nu a avut o locuință stabilă, acest muzeu reușește să ne introducă în lumea lui Panait Istrati. Măcar post mortem o parte din lucrurile ce i-au aparținut si-au gasit locul in apropierea spațiului in care s-a născut și a copilărit.
Doamna care ne-a ghidat a fost amabilă și cu bunăvoință, ne-a răspuns tuturor întrebărilor, chiar si celor nerostite.
Un loc ce merită a fi vizitat.
Gabriel Dragnea
Gabriel Dragnea4 ani în urmă
Chiar dacă scriitorul Panait Istrati nu a locuit niciodată în această casă, orașul lui natal trebuia să aibă ceva reprezentativ care să amintească de cel care a cunoscut succesul internațional cu Chira Chiralina.
Lorena Balan
Lorena Balan4 ani în urmă
E un muzeu din Braila, dedicat scriitorului roman Panait Istrati, amplasat in parcul denumit Gradina Publica. Scriitorul s-a nascut la Braila, a fost autodidact, parasind scoala dupa terminarea claselor primare. Opera lui a fost tradusa in peste 30 de limbi. Casa pastreaza obiectele de mobilier autentice, cartile din acea vreme, carti ale scriitorului, poze cu acesta Poti afla multe informatii de la muzeograf, daca ajungi aici. Mergeti sa vizitati si sa va informati!
Jeanina Popa
Jeanina Popa4 ani în urmă
Experiența deosebita. Buna inițiativa de a avea o casa memoriala "Panait Istrati". Mulțumită amabilei doamne de la muzeu am aflat multe lucruri despre viața scriitorului brăilean.
J Gabriel
J Gabriel5 ani în urmă
Se află într-o clădire construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, cu destinație administrativă (Casa Grădinarului). Deși Panait Istrati nu a locuit aici, clădirii i-a fost atribuită această destinație deoarece nu s-a păstrat nici una din clădirile din Brăila, în care a locuit Panait Istrati.

Expoziția prezintă publicului manuscrise, obiecte personale, piese de mobilier, cărți cu autograf, ediții rare, ediții princeps, fotografii-document, obiecte care au fost cumpărate în cea mai mare parte de la ultima soție a scriitorului Panait Istrati, Margareta Istrati. În podul clădirii s-a organizat Fondul de documentare cu privire la studiul vieții și operei lui Panait Istrati.
Diana Francisca
Diana Francisca2 ani în urmă
Ghidul casei a fost impresionant. Am aflat multe detalii despre Panait Istrati dar și despre oraș.
Locații recomandate