/Alba/Muzeu

Muzeul Național al Unirii

Strada Mihai Viteazu 12-14, Alba Iulia 510010, România

Muzeul Național al Unirii
Muzeu
4.6
239 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
3H9C+7C Alba Iulia, România
+40 258 813 300
mnuai.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 10–17
Mirecuri: 10–17
Joi: 10–17
Vineri: 10–17
Sâmbătă: 10–17
Duminică: 10–17
Scrie o recenzie
Vio Alx
Vio Alx2 ani în urmă
Un muzeu cu foarte multe exponate, vast si care merita vizitat cu atentie, acordandu-se atentie volumului mare de informatii pe care il pune la dispozitie vizitatorilor interesati de istoria poporului român. Personal, mi-a placut si mi-as fi dorit sa am mai mult timp la dispozitie pentru a il explora in amanunt.

Biletul pentru muzeu este valabil si pentru a vizita Museikon, insa nu ni s-a spus acest lucru, motiv pentru care nu le-am avut la noi a doua zi, cand am fost acolo.

Nu are text in limba engleza, din cate am observat, ceea ce este o mare pierdere.
Radu E
Radu E2 ani în urmă
Cel mai frumos muzeu de istorie din țară. Are exponate începând din preistorie și până în secolul XX. Impresionant. Foarte bine organizat. Recomand cu căldură 5*
Gheorghe Corobceanu
Gheorghe Corobceanu2 ani în urmă
Atât muzeul cât și toată zona este renovată și arată foarte bine. Muzeul Național al Unirii, aflat chiar in spatele Catedralei Incoronării, in 2 clădiri monument istoric, ambele foarte frumoase. In cladirea construită la mijlocul sec.XIX, in stil romantic, cu parter si 2 etaje, se prezintă dezvoltarea societății pe teritoriul României (de fapt a teritoriului pe care au trăit strămoșii noștri), de la început și până in 1919. Se prezintă cronologic diverse obiecte (vase de ceramica sau metal, arme, monede, haine, cărți religioase, documente istorice etc). In cea de-a doua clădire, aflată vis-a-vis, terminată in 1900 (pentru a servi ca și cazinou militar), se prezintă documente și fotografii de la semnarea actelor de unire, de aceea este denumită Sala Unirii.
Prețul unui bilet este modic (10 lei, respectiv 5 lei pentru beneficiarii de reduceri), iar traseul de vizitare respectă respectă cerințele impuse de situația existentă (covid).
Este un loc ce trebuie văzut de oricine se simte cu suflet românesc și nu numai !
Alexandra Matei
Alexandra Matei5 ani în urmă
Întreaga Cetate Alba Iulia a fost restaurată și arată minunat.Atat porțile de intrare în cetate cat și biserica,clădirile, aleile au fost restaurate.Am rămas plăcut impresionată de ce am văzut.
Tractari Auto Constanta
Tractari Auto Constanta5 ani în urmă
Muzeu istoric interesant.Ar putea fi dezvoltat si construita o interfata de interactivitate cu turistii pentru o mai buna asimilare a informatiilor.
Lucian Ionescu
Lucian Ionescu7 ani în urmă
"The National Museum of the Union" building was built in 1851-1853 as a living space for officers (the Babylon building ). The building has over 100 rooms with historical exhibits, warehouses, laboratories, library.
Clădirea ”Muzeului Național al Unirii” a fost construită în anii 1851-1853
ca spațiu de locuit pentru ofițeri (clădirea Babilon). În prezent, edificiul adăpoestește muzeul de istorie având peste 100 de camere cu exponate istorice, depozite, laboratoare, bibliotecă.
Annabellen Dinu
Annabellen Dinu2 ani în urmă
O experiență unică si minunata!
Cris Ro
Cris Ro2 ani în urmă
O colectie bogata de exponate.
Administrata de niste nesimtiti!
Doamnele de la intrare sunt sub orice critica,plictisite si suparate pe viata.
Si muzeul foarte neingrijit!
Macar o mana de vopsea are nevoie ca peretii sunt negri,iar de balustrade se lipesc mainile!
Si foarte scumpa intrarea!
Locații recomandate