/Valcea/Doctor

Doctor în Valcea

Un doctor este o persoană care menține sau restabilește sănătatea persoanelor din jur cu ajutorul cunoștințelor sale din domeniul medicinei. Este cel care știe cum să pună un diagnostic foarte corect, care știe cum să trateze maladiile, afecțiunile sau rănile, durerile sau alte condiții.

Asta se face ascultând pacientul, înțelegând problema, apoi folsindu-se de expertiza sa științifică pentru a ști mai bine cum să trateze cel mai bine maladia sau durerile. Există un tip de doctor specific pentru aproape toate principalele sisteme din corpul uman.

Un doctor se poate găsi în mai multe stabilimente, de la cabinetele private, până la spitale. Este o persoană respectată care ajută mereu oamenii, o persoană înțelegătoare, care este mereu gata să dea tot ce are mai bun pentru a-i ajuta pe cei bolnavi.

Vâlcea este un județ situat în partea de sud a României. Se învecinează cu județele Sibiu și Alba la nord, cu județul Argeș la est, cu județul Olt la sud și la sud-est, cu județul Dolj la sud-vest, cu județul Gorj la vest și cu Hunedoara la nord-vest. Reședința este la Râmnicu-Vâlcea. Este împărțit în 2 municipii, 9 orașe și 78 de comune.

Datorită așezării geografice privilegiate, județul Vâlcea beneficiază de toate formele majore de relief: munți, dealuri, podișuri și lunci cu aspect de câmpie. Râul Olt străbate județul pe o distanță de 135 de kilometri, primește apele a numeroși afluenți printre care Lotrul.