/Satu mare/Spital

Spital în Satu mare

Un spital este o instituție în care se oferă îngrijiri sau în care un personal mai calificat se poate ocupa de persoanele bolnave sau de victimele unor traumatisme prea complexe pentru a fi tratate acasă sau la cabinetul unui medic.

Cei care lucrează la un spital sunt profesioniști dedicați care vin în ajutorul persoanelor a căror sănătate este în pericol. Oferă cele mai bune îngrijiri sau servicii pentru ca toți bolnavii să se simtă mai bine sau ca persoanele în pericol să aibă o mai bună situație.

Munca depusă aici este mereu o muncă în echipă și de relații umane, uneori depunând împreună eforturi uriașe pentru a se salva vieți. Aparatele sunt cele mai performante, condițiile cele mai bune și personalul este extrem de amabil.

Satu-Mare este un județ din România situat în nord-vestul țării, la granița cu Ucraina și Ungaria, în Transilvania. Mai precis, partea de nord a județului făcea parte din Marmația și restul din Crișana.

Reședința de județ este Satu-Mare. Câmpiile ocupă o mare pate din teritoriul județului (peste 60% din suprafața totală). Regăsim la nord, la granița cu Ucraina Munții Oaș.

Principalele cursuri de apă din județ curg în partea de est-vest. De la nord la sud regăsim râul Tur, Someș, cel mai important care scaldă Satu-Mare și Crasna. Aceste trei râuri sunt afluenți ai malului stâng al Tisei. Climatul județului este de tip continental, verile calde și secetoase, iernile reci.