/Neamt/Spital

Spital în Neamt

Un spital este o instituție în care se oferă îngrijiri sau în care un personal mai calificat se poate ocupa de persoanele bolnave sau de victimele unor traumatisme prea complexe pentru a fi tratate acasă sau la cabinetul unui medic.

Cei care lucrează la un spital sunt profesioniști dedicați care vin în ajutorul persoanelor a căror sănătate este în pericol. Oferă cele mai bune îngrijiri sau servicii pentru ca toți bolnavii să se simtă mai bine sau ca persoanele în pericol să aibă o mai bună situație.

Munca depusă aici este mereu o muncă în echipă și de relații umane, uneori depunând împreună eforturi uriașe pentru a se salva vieți. Aparatele sunt cele mai performante, condițiile cele mai bune și personalul este extrem de amabil.

Neamț este un județ situat în nord-estul țării, în Moldova. Reședința de județ este Piatra-Neamț.

Județul Neamț, cu o suprafață de 5896 kilometri pătrați ocupă 2,5% din teritoriul național. Este limitat la nord de județul Suceava, la est de județele Iași și Vaslui, la sud de județul Bacău și la vest de județul Harghita.

Munții ocupă 45% din suprafața județului. Mergând mai spre est, relieful coboară încetul cu încetul, până la câmpia Siretului. Cel mai scăzut punct al județului are o altitudine de 169 de metri.

Estul județului Neamț este parcurs de Siret și Moldova. Climatul județului este de tip continental: verile calde și secetoase și iernile lungi și reci.