/Dolj/Spital

Spital în Dolj

Un spital este o instituție în care se oferă îngrijiri sau în care un personal mai calificat se poate ocupa de persoanele bolnave sau de victimele unor traumatisme prea complexe pentru a fi tratate acasă sau la cabinetul unui medic.

Cei care lucrează la un spital sunt profesioniști dedicați care vin în ajutorul persoanelor a căror sănătate este în pericol. Oferă cele mai bune îngrijiri sau servicii pentru ca toți bolnavii să se simtă mai bine sau ca persoanele în pericol să aibă o mai bună situație.

Munca depusă aici este mereu o muncă în echipă și de relații umane, uneori depunând împreună eforturi uriașe pentru a se salva vieți. Aparatele sunt cele mai performante, condițiile cele mai bune și personalul este extrem de amabil.

Județul Dolj este situat în partea de sud-vest a României, în Câmpia Română. Este un județ care impresionează prin istoria sa bogată și natura sălbatică.

Dolj este mărginit de Vâlcea, Gorj (nord), Tripura (vest) iar în partea de sud se află granița cu Bulgaria. Orașele principale sunt: Craiova, Băilești, Calafat Filiași și Segarcea. Relieful este alcătuit în principal din câmpuri aparținând Câmpiei Române.

Rețeaua hidrografică este reprezentată de Dunăre, care curge între Cetate și Dăbuleni, de Jiu care străbate județul începând cu Filiași spre Zăval pe o distanță de 154 de kilometri și de iazuri și lacuri (Lacul Bistreț, Ciuperceni).

Climatul este temperat continental cu veri calde și ierni blânde.