/Dolj/Oftalmolog

Oftalmolog în Dolj

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Județul Dolj este situat în partea de sud-vest a României, în Câmpia Română. Este un județ care impresionează prin istoria sa bogată și natura sălbatică.

Dolj este mărginit de Vâlcea, Gorj (nord), Tripura (vest) iar în partea de sud se află granița cu Bulgaria. Orașele principale sunt: Craiova, Băilești, Calafat Filiași și Segarcea. Relieful este alcătuit în principal din câmpuri aparținând Câmpiei Române.

Rețeaua hidrografică este reprezentată de Dunăre, care curge între Cetate și Dăbuleni, de Jiu care străbate județul începând cu Filiași spre Zăval pe o distanță de 154 de kilometri și de iazuri și lacuri (Lacul Bistreț, Ciuperceni).

Climatul este temperat continental cu veri calde și ierni blânde.