/Mures/Gradinita

Gradinita Montessori

Târgu Mureș, România

Gradinita Montessori
Gradinita
5
5 recenzii
5 comentarii
Indicații de orientare
HH6G+W9 Târgu Mureș, România
+40 732 135 494
montessorimures.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
RONDO DANCE
RONDO DANCE2 ani în urmă
Simina Serban
Simina Serban3 ani în urmă
Mi-am petrecut ultimele săptămâni în Târgu-Mureș, la Școala Primară Montessori pentru stagiul de practică și observare, cerințe obligatorii ale cursului internațional AMI Montessori Elementary Teacher (6-12 years old).

Ana Maria și Lavinia, cele două învățătoare, ghizii copiilor în aventura lor de a descoperi cheile Universului, m-au primit cu brațele deschise în mediul lor: m-au prezentat copiilor, m-au susținut, mi-au oferit sfaturi, m-au ajutat să pregătesc diferite materiale pentru prezentări (le-au printat, le-au tăiat, le-au lipit, le-au aranjat), m-au ascultat, au fost deschise la sugestii. De asemenea, Eniko, profesoara de engleză și asistentul Montessori, este un om extraordinar. Copiii au o legătură specială cu adulții de la clasă și acest lucru de vede și se simte în comunitate.

M-am bucurat așa de mult să văd un mediu frumos, prietenos cu copilul, un mediu bogat care îndrumă la cunoaștere, un mediu în care copiii au responsabilități clare, un mediu în care empatia și blândețea sunt valori de bază, un mediu în care copilul are șansa să crească și să își atingă potențialul lui maxim, un mediu Montessori autentic în care principiile și valorile Montessori sunt prezente din momentul în care intri pe ușă la ora 8 dimineața și până mergi acasă la ora 16:00.

E minunat să vezi cum matematica, științele, limba și literatura română, experimentele, engleza, muzica, arta se îmbină în același timp într-un mediu de școală unde copiii învață din curiozitate folosindu-și imaginația și creativitatea.

Copiii sunt extrem de norocoși să aibă parte de aceste lucruri uimitoare, de un mediu dual creat special pentru ei atât în interior, cât și în exterior, de adulți dornici să susțină copiii în călătoria lor de a-și descoperi potențialul maxim.

Da, se poate și în România. Da, e mare lucru. Ramona Elena Craciun, felicitări pentru ceea ce ați reușit să creați împreună, pentru toate momentele grele pe care le-ați trecut, dar ați ales să urmați aceeași direcție: Montessori autentic.

Multumesc din suflet pentru experiența extraordinară pe care am avut-o și pentru că mi-ați dovedit că ceea ce eu am învățat în teorie se poate realiza și în practică.
Angela Moldovan
Angela Moldovan3 ani în urmă
Florin Craciun
Florin Craciun4 ani în urmă
Magda Crihan
Magda Crihan2 ani în urmă
Locații recomandate