/Bucuresti/Gradinita

Casa Montessori

Strada Valea Oltului 31-35, București, România

Casa Montessori
Gradinita
4.3
28 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C277+7V București, România
+40 726 327 159
casamontessori.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–17
Marți: 8–17
Mirecuri: 8–17
Joi: 8–17
Vineri: 8–17
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Cristina Alina Neamțu
Cristina Alina Neamțu2 ani în urmă
Din traseul nostru prin gradinitele si scolile Montessori(fiind primele generatii de montessorieni), Casa Montessori ne este cea mai draga. Recomand cu tot sufletul: materiale didactice originale, profesori instruiti la cursurile autorizate Montessori, o abordare sincera si orientata spre interesul copilului, rigoare si disciplina. Si mai ales, o comunitate de parinti, care a contribuit la multe evenimente si proiecte extracuriculare.

Mi-e dor de vremurile acelea! Nu am mai regasit nicaieri atmosfera din Casa Montessori. Iar adaptarea la un alt sistem educational a fost super usoara, dezavantajul fiind ca se cam plictisesc in noile scoli:).
Mirela Raicu
Mirela Raicu2 ani în urmă
Am gasit in Casa Montessori o adevarata a doua “casa” pentru copilul nostru, un loc cu oameni cu suflet mare, caracter aparte si personal deosebit de calificat in pedagogia Montessori! Ca parinte, dupa ce am parcurs si gradinita si ciclul primar aici cu baietelul nostru, pot spune ca am fost extrem de multumiti de alegerea facuta. Am vazut eforturile si constanta preocupare pentru siguranta fizica si sanatatea emotionala a copiilor ( aspecte care erau grija noastra prioritara la varsta mica). Ulterior, dupa perioada unei integrari foarte atente la nevoile copilului, am vazut cu cata bucurie merge zi de zi la gradinita, si cu ce energie pozitiva este incarcat la final de program. Am vazut cum lumea capata, armonios si sigur, un contur mai clar in ochii lui, cum i se formeaza deschiderea si bucuria de a o descoperi.
In Casa Montessori am gasit aplicate cu mare simt de raspundere si pasiune principiile Montessori, intr-o perioda in care accesul trainingului corespunzator la aceasta pedagogie presupunea eforturi deosebit de mari pentru o gradinita/scoala (cursuri pentru profesori in afara tarii, si pe perioade destul de lungi, materiale etc). Afinitatea principiala pe care am simtit-o fata de pedagogia Montessori s-a confirmat in timp prin niste pietre de temelie solide pentru copil: castigarea in mod natural a autonomiei proprii si o remarcabila DEZVOLTARE EMOTIONALA.
Din punct de vedere academic, cred ca o nepretuita achizitie pentru copil in sistemul Montessori este invatare CU SENS, cu logica si hands-on, inclusiv prin acele ingenioase materiale cu controlul erorii. Cred ca aceasta invatare cu sens vine in mod minunat in intampinarea curiozitatii naturale a copiilor, si reprezinta cel mai bun fundament pentru dezvoltarea motivatiei interne a copilui, extrem de utila pentru toate ciclurile de invatare ulterioare.
Exista un mit popular al libertatii prea mari pe care o au copiii in Montessori. Nimic mai fals, cred ca el vine din cunoasterea superficiala a principiilor acestui sistem. Exista intr-adevar respectul pentru copil si adaptarea la ritmul lui de invatare. Libertatea insa se castiga progresiv, pe masura ce copilul o poate gestiona responsabil. Copilul invata firesc la randul lui sa arate respect, sa isi asume responsabilitatea si sa fie asertiv.

Ce am mai gasit extraordinar in Casa Montessori a fost spiritul unei COMUNITATI. Dincolo de cea a copiilor, si noi parintii am fost invitati si ajutati sa ne cunoastem, am fost consultati activ si ni s-a dat ocazia implicarii cu idei. De la recomandarea de cursuri pentru Scoala “Altfel” pana la organizarea periodica de iesiri la munte, s-au format relatii frumoase si intre copii si parinti, relatii ce s-au mentinut si dupa ce am plecat din acest colectiv, inclusiv pana in prezent. Asta si pentru ca in variile locuri in care am mers fiecare, nu am mai regasit acest spirit al comunitatii, aceasta preocupare de a ne cunoastea si a crea ocazii in care sa ne bucuram impreuna.

In etapa in care am mers catre o alta scoala, nu am intampinat deloc dificultati in adaptarea copilului la noul mediu. Din contra, am constatat ca are o mare capacitate de a relationa si de a se adapta. Integrarea s-a facut deci fara provocari.
De la gradinita pana la finalul cicplului primar, Casa Montessori a fost mediul in care fiul nostru a capatat baze solide si sanatoase cu care a pornit in viata. Suntem recunoscatori intregii echipe, si le dorim multe generatii de copii crescuti frumos, responsabil si echilibrat in continuare.
Ciprian Nicolaescu
Ciprian Nicolaescu2 ani în urmă
Montessori curat, facut ca la carte, cu probabil cea mai experimentata echipa din Romania in ce priveste aceasta metodologie. Aici, ambii copii au facut primii pasi in educatie, si beneficiile se vad si se vor vedea in toata viata lor. Blandetea, apropierea de natura si de viata practica, increderea in sine si abilitatile proprii, ritm de invatare natural, toate concura la o formare armonioasa si sanatoasa a copiilor.
Daniela Simionof
Daniela Simionof2 ani în urmă
Atunci cand am inceput sa cautam gradinita, nu stiam incotro sa ne indreptam. Am fost inspirati sa ascultam sfatul unei colege de munca si sa vizitam "Casa Montessori".
Gradinita are atat grupa mica(1,5-3 ani) cat si grupe mari(3-6 ani). Este un loc unde pe langa nenumaratele activitati educationale, sunt tratate cu maxima importanta puncte ca: alimentatie cat mai sanatoasa, dezvoltarea autonomiei copiilor de la varste mici, gestionarea constructiva a emotiilor, responsabiliatea fata de mediul inconjurator, responsabilitatea copiilor fata de ei insisi si fata de cei din jur.
Doamnele educatoare sunt foarte blande si rabdatoare, inspira in copii nostri bunatate,curaj, empatie ,corectitudine, virtuti parca uitate de multi dintre noi,in vartejul lumii de azi.
Recomand gradinita, imi las copilul acolo cu incredere, ca si cum ar fi acasa.
CORINA CROITORU
CORINA CROITORU2 ani în urmă
Casa Montessori a fost pentru fetele mele Casa in care au deschis ochii pentru cunoastere. Au descoperit bucuria de invata, o calitate pe care au pastrat-o cu ele si ulerior, in sistemul de invatamant de stat. Au invatat logica matematicii de foarte timpuriu, pasiunea cititului, lucrul dus la bun sfarsit, explozia de culori a florilor de gradina, gustul zmeurei de oras si au ramas cu prietenii ce inca dureaza!
Pentru mine a insemnat locul unde am invatat ce inseamna empatia si fata de copii mei si fata de mine. A fost una din cele mai frumoase perioade ale vietii mele, bucurandu-ma in fiecare zi ca generatia fetelor mele a avut sansa sa invete intr-un mediu Montessori. Am apreciat ca echipa de la Casa Montessori a depus eforturi ca metoda educationala sa fie cat mai aproape de cea originala.
Le multumim!
Alexandru Radu
Alexandru Radu2 ani în urmă
O gradinita de unde copilul nu mai vrea sa plece acasa! Personalul este foarte cald si rabdator!
PamPam
PamPam2 ani în urmă
Locul in care copilul intra cântând si educatorul devine membru al familiei!Blândețea si rabdarea sunt cele mai prețioase valori oferite in cadrul gradinitei!copilul petrece timp valoros afara si se simte liber sa se exprime!invata sa i respecte pe cei de langa,invata sa asculte si sa exprime ce si doreste...
Este locul ideal pt a dezvolta copii fericiti si liberi!
Livia Popa
Livia Popa2 ani în urmă
O grădiniță cu un renume mult peste ce înseamnă cu adevărat. Brandul aduce cerere mare, părinții stau la rand pentru a trece de câteva interviuri și a putea în sfârșit înscrie copilul în acest sistem care se dorește, teoretic, a fi în acord cu educația Montessori.
În realitate copilul este tratat doar ca un număr, ocupa un loc și aduce bani. Tratamentul este preferențial și bazat pe aportul de atentii cu diferitele ocazii. Nici măcar empatie nu exista pentru anumite etape din dezvoltarea unui copil (de exemplu atunci când se naște un frățior și se știe ca ar putea aduce și gelozie, devusolare, se indica a se tine copilul acasă o luna pentru acomodare și integrare, iar la intoarcerea la grădiniță se pretinde perfecțiune).
Deși este o grădiniță privata cu preturi foarte mari, au fost pretinse ajutoare pentru repararea porții de la întrare, pentru încălzirea clasei cu ceva electric atunci când din anumite cauze nu a funcționat sistemul de încălzire sau donarea de cărți pentru biblioteca grădiniței.
În concluzie, un preț prea mare pentru neaprecierea copiilor.
Locații recomandate