/Brasov/Gradinita

Colegiul Național "Johannes Honterus" Brașov

Curtea Honterus 3, Brașov 500025, România

Colegiul Național "Johannes Honterus" Brașov
Gradinita
4.4
58 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
JHRQ+65 Brașov, România
+40 268 470 802
liceulhonterusbrasov.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–16
Marți: 8–16
Mirecuri: 8–16
Joi: 8–16
Vineri: 8–16
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
LouannaNEGUT Gmail
LouannaNEGUT Gmail4 ani în urmă
Ce bine ca s-a scos gardul . Niste banci in jurul ei ar face bine
Este importanta si bine realizata , aproape ca e ' pacat ' ca e asa ' ascunsa ' .
HLH 98
HLH 985 ani în urmă
Dupa parerea mea , Piata Honterus este cel mai pitoresc si istoric loc din centrul Brasovului . Situata in apropiere de Piata Sfatului , nu este nici la fel de mare si nici la fel de plina de oameni ca aceasta , generand astfel un frumos sentiment de intimitate si liniste .
Atractia principala o reprezinta , desigur , spectaculoasa Biserica Neagra , a carei nave poate fi admirata din plin din acest unghi . Orice persoana pasionata de arhitectura gotica ( si nu numai) poate admira foarte bine contraforturile bisericii , cat si ferestrele tipice acestui stil gotic. Copacii situati in fata navei bisericii dau un plus zonei , astfel se imbina frumos mediul natural cu mediul citadin medieval . De asemenea , statuia marelui carturar Johannes Honterus ( care a contribuit semnificativ la educatia transilvaneana a secolului XVI ) accentueaza acest feeling istoric al pietei . Aici este si liceul german care ii poarta numele ; de altfel , sunt numeroase afise bilingve ( in germana in primul rand si apoi in romana) care ofera informatii cu privire la programul de vizitare a Bisericii Negre sau uneori la concertele care se tin la orga in interior .
Singura problema, in opinia mea, e faptul ca piata dispune de prea putine banci , astfel incat turistii sunt nevoiti sa treaca in graba prin aceasta piateta in loc sa o admire mai mult .
Un loc ce merita obligatoriu vazut !
Rodica Traian
Rodica Traian5 ani în urmă
Este curtea BISERICII NEGRE ,unde se află statuia marelui umanist,dar și liceul german care îi poartă numele!
Ioan Cobzarenco
Ioan Cobzarenco5 ani în urmă
O clădire istorică, frumos renovata ideală pentru un mic dejun
Mari Klock
Mari Klock5 ani în urmă
Este unul din școlile cu predare în în germană cu tradiție din țară
Lucian Ionescu
Lucian Ionescu7 ani în urmă
Honterus este un mare învățat european (Viena, Basel, Cracovia) din secolul XVI care s-a născut și și-a trăit cea mai mare parte a vieții la Brașov. De el sunt legate două categorii de lucrări. Prima dintre ele privește dezvoltarea culturală și educațională a Brașovului (tipografie, bibliotecă, învățământ etc.). A doua se referă la reforma religioasă care a afectat întraga Transilvanie la sfârșitul secolului XVI, el promovând luteranismul în rândul populației germanice. Statuia sa, dezvelită în 1898, este situată lângă Biserica Neagră, vis-a-vis de școala care îi poartă numele.
Gabriela Ostafe
Gabriela Ostafe7 ani în urmă
In apropierea bisericii, e o pierdere daca nu intri.
Laura Lau
Laura Lau2 ani în urmă
Am fost la aceasta școală si desi este mult lăudată, stare claselor este jalnica, la modul ca, in clasa in care am fost eu in 5-8, tavanul pica iar administratorul a luat o hârtie A4, i-a întrebat pe colegii mei faca au scotch sii asa a reparat el tavanul. Asta nu e unica problema, clasele sunt friguroase, cu sobe de teracota (da in secolul 21) din care scapa gaz. Prin geamuri se prelingea apa de fiecare dată când ploua si sa nu mai spun ca curtea nu este una proprie ceea ce favorizează chiulul (spun din experienta proprie)
Locații recomandate