/Caras severin/Farmacie

Muzeul de Istorie a Farmaciei Montanistice

Strada 1 Decembrie 1918 17, Oravița 320650, România

Muzeul de Istorie a Farmaciei Montanistice
Farmacie
4.3
135 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
2PQ7+9V Oravița, România
+40 761 118 067
oravita.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–16
Marți: 8–16
Mirecuri: 8–16
Joi: 8–16
Vineri: 8–16
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Lucian Ghierghinescu
Lucian Ghierghinescu2 ani în urmă
Vechi și nou în același timp..merită vizitat..
Cornelia Bercea
Cornelia Bercea2 ani în urmă
Locatie putin cunoscuta. Desi cu o poveste impresionanta. Merita vazut. Chiar in apropiere este si Monetaria. Pot fi ambele vizitate in mai putin de 1 ora.
Crina golgot
Crina golgot2 ani în urmă
Cereti ghidului sa va povesteasca. Frumoase povesti. Interesante lucruri. Poate ar trebui mai ingrijite dar m-am bucurat ca s-au pastrat.
Ioan Cordos
Ioan Cordos2 ani în urmă
Situat foarte aproape de centrul Oravitei, mobilier vechi, salvat de distrugere, casa de marcaj unicat, pentru cei pasionati de tehnologie -merita studiata, gestiuni diferite, preturi de zi si de noapte, balanța farmaceutica.
Multe povești despre oamenii care i-au dat viata.
Ofelia Hobincu
Ofelia Hobincu2 ani în urmă
O relicvă istorică valoroasă, cu exponate unice, peste care a căzut perdeaua prăfuită a timpului. Aspect neîngrijit, aproape de paragină, superbele geamuri multiseculare sunt năclăite de mizerie. Pleci cu sentimentul dureros al destrămării oricărei valori.
Gilda Popescu
Gilda Popescu2 ani în urmă
Nu ne-a răspuns nimeni la telefon 3 zile, ne-am pierdut timpul venind aici!! :(
G.A.B. Relu B.
G.A.B. Relu B.2 ani în urmă
ACEASTĂ LOCAȚIE *MUZEUL DE ISTORIE A FARMACIEI MONTANISTICE ORAVIȚA * ATESTATĂ DOCUMENTAR ÎN ZONA ORAVIȚA ANUL 1763. ESTE PRIMA FARMACIE MONTANISTICĂ INFIINȚATĂ ÎN SEC. AL XVIII-LEA ȘI O PREMIERĂ NAȚIONALĂ. PE BAZA DOCUMENTELOR PĂSTRATE DIN FARMACIE SE POT REALIZA STUDII DE SOCIOLOGIE MEDICINALĂ PENTRU AFLAREA CELOR MAI FRECVENTE BOLI DIN SECOLELE TRECUTE. CLĂDIREA ESTE DECLARATĂ MONUMENT ISTORIC. DECI NU RATAȚI ACEASTĂ INCURSIUNE TURISTICĂ ȘI VEȚI VEDEA ȘI AFLA DE LA GHIZI ACESTEI LOCAȚIE LUCRURI FOARTE INTERESANTE DESPRE ACEASTĂ FARMACIE, VEȚI VEDEA MOBILIERUL, APARATELE, INSTUMENTARELE ȘI DIVERSE OBIECTE FOLOSITE ÎN ACEA VREME ÎN FARMACIE. UN LOC PLIN DE ISTORIE CU LUCRURI INTERESANTE. OAMENII DIN ZONĂ FOARTE PRIMITORI,RESPECTUOȘI....RECOMAND VIZITAȚI ACEASTĂ LOCAȚIE ȘI VEȚI AVEA AVEA AMINTIRI FRUMOASE PENTRU A POVESTI COPIILOR, NEPOȚILOR....VECINILOR...PRIETENILOR...VĂ UREZ...DRUM BUN...
Eugen Stoica
Eugen Stoica4 ani în urmă
O experiență cu un trecut de care nu știam. Foarte frumos.
Locații recomandate