/Alba/Doctor

Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail

Str. Mihai Viteazul 21, Alba Iulia 510010, România

Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail
Doctor
4.8
522 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
3H99+2W Alba Iulia, România
+40 258 811 689
romkat.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–18
Marți: 8–18
Mirecuri: 8–18
Joi: 8–18
Vineri: 8–18
Sâmbătă: 8–18
Duminică: 8–18
Scrie o recenzie
Florentina Patrascu
Florentina Patrascu2 ani în urmă
Este foarte frumoasă,dacă aveți ocazia să treceți prin Alba nu ocoliți această Catedrală!Intrați fără sfială și dacă puteți să stați la o slujbă,faceți-o,merită!
Vio Alx
Vio Alx2 ani în urmă
Voi da maxim, desi noi nu am putut sa o vizitam, ea fiind inchisa in acea zi si nici nu stiu exact de ce, intrucat programul ne indica ca trebuia sa fie deschisa, nefiind afișat vreun anunt pentru a indica opusul. Insa frumusetea si impozanta catedralei, chiar si doar din exterior, cat am putut admira, sunt incontestabile. Imi doresc sa revin si sper ca data viitoare sa pot ajunge si in turn pentru a descoperi cu adevarat maretia locului.
Dan Chindris
Dan Chindris2 ani în urmă
Cel mai vechi si mai bine conservat monument istoric din Alba Iulia, care deși a fost martor al mai multor momente dificile prin care a trecut orașul, a rezistat păstrând in zidurile sale urme ale acestor momente. De-a lungul veacurilor i s-au adus mai multe modificări catedrala fiind lărgită si înălțată in diverse etape, astfel încât astăzi avem o îmbinare armonioasa de stiluri arhitecturale. Peretele sudic păstrează si astăzi cadranul unui ceas solar. Va recomand sa-i descoperiți povestea la turul ghidat Guide Alba!
Remus Perța
Remus Perța2 ani în urmă
Este o catedrală romano catolică cu o vechime de peste 1000 de ani unde se intra cu credință indiferent de etnie sau religie , dacă vrei să vezi ceva frumos și păstrat de înaintași noștri atunci această biserică este un loc minunat de vizitat in interiorul ei își au locul de veci diferiți conducători ai vremurilor apuse dar și din zilele noastre , vă recomand cu credință această catedrala să o vizitați.
Florin Panaitescu
Florin Panaitescu2 ani în urmă
Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail este situată în interiorul cetății Alba Iulia și este cel mai valoros monument de arhitectură romanică și gotică din Transilvania.
"Lăcașul deține două recorduri: este cea mai veche și totodată cea mai lungă (93 m în ax) catedrală din România. Edificiul este monument istoric.
În nava laterală de sud se află sarcofagul lui Iancu de Hunedoara, guvernator al Ungariei, cel al fiului său, Ladislau de Hunedoara, iar în nava nordică se află sarcofagul reginei Izabella și cel al lui Ioan Sigismund, primul principe al Transilvaniei și rege (titular) al Ungariei.
În absida navei laterale nordice se află capela Lazo unde pot fi observate câteva fresce din epoca Renașterii."
Radu Sandu
Radu Sandu2 ani în urmă
Catedrala Romano-catolica trebuie vizitata cu sufletul. Si fara idei preconcepute. Superba! Bine administrata, curatenie maxima, locuri largi si momente istorice (mormantul lui Iancu de Hunedoara!), afise explicative multilingve. Si daca ai norocul sa faci o vizita dupa-amiaza cand organistul repeta vei fi incantat de sunetul unei orgi istorice. Voi reveni cu placere si recomand ca punct turistic de neiertat.
Stefan Draghici
Stefan Draghici2 ani în urmă
In mod cert că odată ajunși în Cetatea Alba Carolina in afară de multitudinea obiectivelor și vestigiile istorice ce le găsești la tot pasul o locație care merită să fie vizitată este Catedrala romano catolică SF. Mihail în interiorul căreia găsești vestigii nebănuite cum ar fi Sarcofagul cu trupul lui IOAN de HUNEDOARA și alte relicve istorice care sânt sigur că te va impresiona profund. Eu practic am fost total surprins de cele văzute.
Alexia-Maria Iordache
Alexia-Maria Iordache2 ani în urmă
Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail este situată în interiorul cetății Alba Iulia și este cel mai valoros monument de arhitectură romanică și gotică din Transilvania. Lăcașul deține două recorduri: este cea mai veche și totodată cea mai lungă (93 m în ax) catedrală din România. Edificiul este monument istoric.
Construcția catedralei a început în secolul al XI-lea, probabil prin anul 1004, odată cu întemeierea Episcopiei Transilvaniei de către regele Ștefan I al Ungariei. În imediata ei vecinătate, a fost descoperită fundația unei biserici de la mijlocul secolului al X-lea.
La mijlocul secolului al XII-lea au fost ridicate navele transversale ale catedralei. Lăcașul a fost distrus parțial de marea invazie tătară în anul 1242. În prezent această catedrală a fost construită între anii 1246-1291 în stil romanic cu elemente de influență gotică. Edificiul a servit drept catedrală a Episcopiei Transilvaniei, iar de la concordatul interbelic dintre România și Sfântul Scaun servește drept catedrală a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia.
Locații recomandate