/Bucuresti/Cinema

Centrul Național al Cinematografiei

Strada Demetru I. Dobrescu 4-6, București 010026, România

Centrul Național al Cinematografiei
Cinema
4.3
32 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3QX+HM București, România
cnc.gov.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Valentin alexandru
Valentin alexandru4 ani în urmă
Dna Prof. Dr. Anca Mitran,, o mana de fier'',un om dedicat!
Daniela Daniela
Daniela Daniela4 ani în urmă
Toate examenele de la ei sunt pe bani.
Silvia Popescu
Silvia Popescu4 ani în urmă
Trist
Emil Stanciu
Emil Stanciu5 ani în urmă
Centrul Național al Cinematografiei (CNC) susține și promovează Filmul Românesc, încurajează dezvoltarea Cinematografiei și recâștigarea locului pe care aceasta îl merită în Cultura românească.

CNC recunoaște cu mândrie talentul și meritele cineaștilor români în țară și în lume și are ca misiune sprijinirea și finanțarea operelor cinematografice de calitate.

Conservarea patrimoniului cinematografic național este datoria de onoare a Centrului Național al Cinematografiei.Istoric
Privind organizarea oficială a Cinematografiei Românești

•9 iulie 1934 – Se promulgă “Legea Fondului Națională al Cinematografiei nr. 2 088 publicat în M.O. nr.4515 din 11 iulie 1934, destinat creării bazei materiale și ,destinat creării bazei materiale și finanțării producției cinematografice naționale, alimentat din două taxe: una, de 1 leu la fiecare bilet de cinematograf; alta, de 10 lei pentru fiecare metru de film importat în țară.

•6 august 1936 – Fondul Național al Cinematografiei și colectarea acestuia sunt afectate nou înființatului Serviciu Cinematografic, în cadrul Oficiului Național de Turism, și se dispune construirea unui studio în strada Wilson.

•August 1937 – Serviciul Cinematografic se transformă în Direcția Cinematografiei în cadrul Ministerului Propagandei, având ca scop producția, difuzarea , propaganda, controlul și cenzura cinematografului, cu sediul în str. Wilson.

•Septembrie 1937 – Se dă în folosință studioul cinematografic din Strada Wilson, destinat înregistrărilor sonore necesare filmului

•Martie 1938 – Direcția Cinematografică a Secretariatului de Stat al propagandei din Ministerul de interne se ocupă cu producțiunea, propaganda, difuziunea, controlul și cenzura cinematografiei.

•1 septembrie 1938 – În temeiul prevederilor Decretului Lege nr. 3047/31.08.1938, se înființează Oficiul Național al Cinematografiei – ONC, condus de Paul Călinescu, prin reorganizarea Direcției Cinematografice. Sediul Oficiului Național al Cinematografiei este imobil proprietate privată a cinematografiei.

•21 ianuarie 1941 – În unicul platou din țară, cu o suprafață de 200 m.p., tratat acustic, cu aer condiționat, instalații electrice și săli de montaj, situat în studioul cinematografic din str. Wilson, Dr. Ion Cantacuzino, în calitate de producător dă primul “tur de manivelă” la filmul “O noapte furtunoasă”, regia Jean Georgescu.

•4 aprilie 1941 – Se promulgă Decretul Lege nr.960/4 aprilie 1941, publicat în M.O. nr.1844/5 aprilie, pentru înființarea Administrației comerciale “Oficiul Național al Cinematografiei” O.N.C., sub conducerea Dr. Ion. I. Cantacuzino.

•21 aprilie 1948 – Grefa Tribunalului Ilfov, secția I Comercial, vizează publicarea în M.O. a extrasului nr. 541/21 aprilie, privind falimentul Societății anonime “Cinegrafia Română – Laboratorul Mogoșoaia, iar activul, pasivul și personalul va fi preluat de Administrația Comercială Oficiul Național al Cinematografiei”.

•3 noiembrie 1948 – Ministerul Artelor și Informațiilor a emis și pus în aplicare Decretul nr.303, publicat în M.O. nr.256/3noiembrie 1948, pentru naționalizarea industrie cinematograficeși reglementarea comerțului cu produse cinematografice, publicate în M.O. nr. 265 din 13 noiembrie 1948.

•1949 – Ministerul Artelor anunță tema de proiectare a viitorului Centru Cinematografic.

•1950 – Încep Lucrările de construcție a unui modern complex de producție cinematografică, plasat la 18 km de capitală, pe malul lacului Buftea.
Octavian Cirstea
Octavian Cirstea5 ani în urmă
Un loc uitat de istorie în care nu sa mai investit de la răposatul nea Nicu.
Mirela tamas
Mirela tamas5 ani în urmă
nu are loc de parcare, liftul este mic, arhaic si pe cale sa cedeze.....
123crisami
123crisami5 ani în urmă
Un loc unde spectacolele de dans sunt la ele acasa.
AURELIAN GROSANU
AURELIAN GROSANU6 ani în urmă
centru cinematografiei
Locații recomandate