/Buzau/Avocat

Conacul Marghiloman din Buzău

Strada Plantelor 8, Buzău, România

Conacul Marghiloman din Buzău
Avocat
4.6
984 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
4RWV+HJ Buzău, România
+40 238 721 559
ccam.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 00–24
Marți: 00–24
Mirecuri: 00–24
Joi: 00–24
Vineri: 00–24
Sâmbătă: 00–24
Duminică: 00–24
Scrie o recenzie
Emma Athanor
Emma Athanor2 ani în urmă
Un domeniu bine îngrijit, vila Albatros, o mică grădină botanică- bijuterii ale Buzăului- care, alături de domeniul episcopal și de Palatul Comunal, pot constitui, fără regret, ingredientele unei evadări de-o zi.
Constantin Neculae
Constantin Neculae2 ani în urmă
Conacul Marghiloman, este în primul rand, un exemplu bun și demn de urmat, în ceea ce privește păstrarea și respectul moștenirii înaintașilor. Aștept în acest sens cu un mare interes modul în care se va finaliza, inițiativa lăudabilă, de a restaura conacul Marghiloman de la Hagiesti, după experienta traumatizanta de sediu CAP și școală de tractoristi.
Claudia Salceanu
Claudia Salceanu2 ani în urmă
Conacul a fost reședința de vară a d-lui Marghiloman, care între altele a avut timp de un an funcția de prim-ministru al țării noastre. Conacul impresionează prin arhitectură, aducând mult cu castelul Reginei Maria din Balcic. De altfel, Regina Maria și regele Ferdinand erau deseori oaspeți in această locație. Parcul are 42 de hectare și se mai păstrează și astăzi câteva exemplare din arborii originali. La acest moment conacul este centru cultural care desfășoară din 2015 o multitudine de activități cu și pentru copii. Parcul este deschis oricând localnicilor, sunt amenajate locuri de joaca pentru copii. Lacul din parc oferă posibilitatea de pescuit.
Emil Nechifor
Emil Nechifor2 ani în urmă
Vila Albatros monument istoric construit între anii 1883-1887 de către Iancu Marghiloman și modernizat ulterior de fiul său, marele om de stat, Alexandru Marghiloman este reperul central al frumosului parc buzoian. Spre lauda edililor orașului, clădirea a fost reabilitată și arată minunat. Din păcate clădirile anexe Conacului nu au avut aceeași soarta.
Gabi Rosca
Gabi Rosca2 ani în urmă
Adăpostește în prezent Centrul Cultural Alexandru Marghiloman.
ANDREI RO
ANDREI RO4 ani în urmă
Un loc excelent pentru plimbari relaxare si locuri speciale pentru copii micuţi teren de baschet un lac superb unde puteţi vedea lebede gaște si multe înaripate conacul este un loc extraordinar pentru pasionați de cultura si istorie
Mihai Radulescu
Mihai Radulescu6 ani în urmă
Conacul "Marghiloman" este unul dintre cele mai frumoase din parcul, cu acelasi nume, apartinand Orașului Buzău. Cuprinde o veche resedinta omului politic Alexandru Marghiloman, ce avea aici si grajduri de cai. Dealtfel, numele de "vila Albatros " provine de la numele unuia din caii campioni ai lui Marghiloman, asa cum mi-a spus un localnic.
O parte a sa, a fost refacuta prin proiecte europene si a iesit o minunăție de centru cultural, care se numește chiar asa: Centrul Cultural Marghiloman. Am fost înăuntru si arata foarte bine: s-a folosit mult lemn, s-au pastrat impartirea si structura de baza a vechiului conac. Un localnic imi spunea ca, la sapaturile necesare reamenajarii au dat peste vechi camere de tortura si inchisori de tip medieval, ce au fost dezafectate.
In prezent e un centru cultural cunoscut unde se desfasoara GRATUIT activitati specifice. Felicitari edililor buzoieni ce au finalizat o astfel de actiune!
Georgian Dumitrachescu
Georgian Dumitrachescu2 ani în urmă
Aer curat,frumos întreținut parcul,spațiul de joacă pentru copii. Mod frumos de relaxare
Locații recomandate