/Bistrita nasaud/Arhitect

Casa Argintarului

Strada Dornei, Bistrița, România

Casa Argintarului
Arhitect
4.8
180 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
4FMW+CP Bistrița, România
+40 745 629 150
m.facebook.com
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 10–18
Mirecuri: 10–18
Joi: 10–18
Vineri: 10–18
Sâmbătă: 10–18
Duminică: 10–18
Scrie o recenzie
Lacramioara Maxim
Lacramioara Maxim2 ani în urmă
Am obtinut informații noi și valoroase, cu încărcătură istorică! Domnul muzeograf are harul de a te duce telepatic in timp, in vremurile străvechi! Felicitări!
Andreea Manole
Andreea Manole2 ani în urmă
Ghidul - un fin cunoscător al istoriei, a reușit să ne prezinte informațiile cele mai importante într-un timp mult mai scurt decât o făcea de obicei. Ne-a plăcut foarte mult pasiunea cu care ne povestea despre trecutul orașului și despre actualele monumente istorice.
Am fost purtați pe plaiurile istoriei orașului Bistrița.
HE GABRIEL
HE GABRIEL2 ani în urmă
Excepțională prestația muzeografei, turul ghidat, informațiile, entuziasmul dar și priceperea doamnei ne-au incantat ba chiar fermecat.Profesionalismul este dublat de empatia arătată vizitatorilor, calitățile ei didactice sunt evidente și ar merita folosite la un alt nivel.Copilul care a vizitat pentru prima data un asemenea așezământ a fost de asemenea impresionat, exprimându-și dorința ca doamna de la muzeu sa plece de acolo și să vină cu noi la București, unde cu siguranță va primi un loc de profesoara de istorie la școală lui.Atat de frumos a povestit și explicat...
Cristian Bratu
Cristian Bratu4 ani în urmă
Una din casele cele mai vechi din Bistrița. Ghidul (în cazul nostru a fost o doamnă) te plimba într-un tur și iti dă o mulțime de informații despre oraș și istoria lui. Ținând cont de bogăția de informații pe care o primești , este cred primul loc care trebuie obligatoriu vizitat în Bistrița... toate celelalte obiective turistice le vezi apoi cu alți ochi...
Vlad
Vlad4 ani în urmă
În spatele ușii masive de la intrare, frumos restaurată, te așteaptă o călătorie fabuloasă în timp, prin istoria orașului Bistrița și a casei, simbolul breslei aurarilor de demult. Cu greu te vei lăsa scos din atmosfera locului creată cu multă pasiune de domnul Eugen Miloș, custodele sub întreținerea căruia se află astăzi Casa Argintarului
Razvan Gaspar
Razvan Gaspar4 ani în urmă
Ro. - Casa Argintarului a fost locuința unui mare meșter bijutier care a ajutat la înfrumusețerea fațadei in secolul XVI în stilul Renascentist. In prezent casa este întreținută de Domnul Eugen Miloș, care datorita pasiunii pentru istorie prezinta casa si povestea orasului pentru turiștii care trec pragul locuintei istorice.

En. - The House of the Silversmith was the home of jewellery maker which lived and helped redecorate the facade of the home to resemble a Renaissance style during the XVI century. Today the home is maintained by Mr. Eugen Miloș which, motivated by his passion for history, can offer tours of the place and tell about the history behind the home and town to all tourists that desire to enter this historical place.
Adriana Catalina Totorean
Adriana Catalina Totorean2 ani în urmă
Am întâlnit un ghid minunat, care a știut să povestească istoria Bistriței cu detalii interesante. Casa nu e spectaculoasă prin aspect, cât prin însemnătatea ei.
Sorin Istrate
Sorin Istrate2 ani în urmă
Un loc de vizitat foarte interesant, în Bistrița.
Locații recomandate